instagram
 
instagram

Kultura

Svečano otvoren Jesenji likovni salon ULUV-a

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. oktobar 2022. • 14:09 •

Svečano otvoren Jesenji likovni salon ULUV-a Foto: TV Bačka

Likovna galerija Kulturnog centra mesto je održavanja još jednog Jesenjeg likovnog salona u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa. Salon je najbolji način da se sagleda i prikaže presek stanja u vrbaskoj likovnosti i tu mogućnost koristi većina ovdašnjih umetnika. Po tradiciji ova izložba priređuje se u oktobru i prati obeležavanje Dana grada i opštine Vrbas.

Selekciju radova sačinio je Zdrvako Vučinić. Zastupjene su gotovo sve likovne grane počev od slike, skulpture, grafike, do crteža i fotografije. Među dosta vrednim delima, po oceni selektora, vrednosnim domašjem se istakao rad Dragana Babovića „Večernja kompozicija“ koji je dobio glavnu nagradu Salona.

Selektor je odlučio da nagradu za skulpturu dodeli radu pod nazivom Kosovski božur, čiji je autor Novak Jovović. Nagradu za fotografiju za digitalni print pod nazivom Čamac dobio je Rajko Karišić. Ovogodišnji salon u svoj fokus stavio je i radove dvojice umetnika koji nisu više među nama, Milenka Buiše i Milana Kešelja. Kao i svake godine u selekciji se našlo i nekoliko novih i manje afirmisanih stvaralaca, članova Udruženja likovnih umetnika opštine Vrbas.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad