instagram
 
instagram

Kultura

Povodom veka od smrti Jožefa Pehana izložba njegovih odabranih dela

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. april 2022. • 13:29 •

Povodom veka od smrti Jožefa Pehana izložba njegovih odabranih dela

Likovna galerija Kulturnog centra Vrbasa organizovaće u četvrtak, 28. aprila, u 12 časova, otvaranje centralne izložbe slika u okviru godišnjeg programa obeležavanja stogodišnjice od smrti umetnika Jožefa Pehana - "Jožef Pehan - vek posle", koji je osmislio Gradski muzej KCV.

Na izložbi će biti predstavljena odabrana dela ovog značajnog umetnika iz Kolekcije Mandić iz Novog Sada poput Dvorište (1910), Baščaršija (1913), Kupačice (1912) i druga, kao i odabir dela iz fonda Gradskog muzeja Subotica – Kočije na drumu (1903), Dvorac u Zobnatici (oko 1914). Autorka izložbe je Ivana Arađan, kustos-istoričar umetnosti, dok su saradnici Vesna Grgurović, Silvia Jelačić, Boro Vojinović i Pavle Orbović iz Gradskog muzeja Vrbasa i Likovne galerije KC, Jovan Mandić – kolekcionar, Đeze Bordaš - književnik, i dr Olga Kovačev Ninkov, muzejski savetnik Gradskog muzeja Subotica.

Izložba će posetiocima biti dostupna do 26. maja 2022. godine. Tokom njenog trajanja, u okviru manifestacije "Muzeji za 10" i "Evropska noć muzeja" (14–20. maj) biće priređeni i prateći događaji u vidu stručnih vođenja, predavanja, kao i još jedna izložbena postavka u Gradskom muzeju Vrbasa, 11. maja 2022. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena