instagram
 
instagram

Kultura

Pobednik ovogodišnjeg Festivala poezije mladih Šimon Cubota iz Beograda

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. septembar 2021. • 13:27 •

Pobednik ovogodišnjeg Festivala poezije mladih Šimon Cubota iz Beograda

Finalno veče održano u sali Bioskopa „Jugoslavija“ bilo je završni program Festivala poezije mladih. Manifestacija koja već 53 godine okuplja u Vrbasu pisce, slikare i druge umetnike uspela je to i ovoga puta. U fokusu večeri bilo je deset mladih finalista koji su se predsatavili svojom peoezijom, a koji su izabrani u konkurenciji 107 pesničkih ciklusa pristigliih iz Srbije, ali i iz okolnih zemalja. U muzičkom delu nastupila je pevačica Ana Stanić. Odlukom žirija pobednik ovogodišnjeg Festivala poezije mladih je pesnik Šimon Cubota iz Beograda. Ovo je njegovo peto gostovanje u Vrbasu ali ga  je vest o pobedi jednako zbunila i iznenadila kao da učestuje po prvi put.

Žiri 53. Festiala sačinjavali su naši ugledni pesnici Ivan Lalović Goran Labudović, Danilo Jokanović, a žiriju je predsedavao čuveni Pero Zubac. Drugo mesto pripalo je Nataši Gudelj iz Podgorice, dok je treću nagradu dobila Dunja Ožegović iz Beograda. Ono što Dunju izdvaja među ostalim finalistima jeste i podatak da je ovogodišnja učesnica Festivala poezije, ali i slikarske Palete mladih koja se takođe održava u Vrbasu.

Program je završen uz poruku da će se sledeći suret održati dogodine u tradicionalnom majskom terminu. Kao i u uverenju da će tada jedina maska koju će učesnici i gosti Festivala nositi biti njihovi osmesi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad