instagram
 
instagram

Kultura

Prvi Festival autorske muzike u Vrbasu okupio mlade izvođače

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. septembar 2021. • 15:37 •

Prvi Festival autorske muzike u Vrbasu okupio mlade izvođače

U Vrbasu je održan prvi Festival autorske muzike „Muzika na kub“  koji je priredilo istoimeno udruženje iz Vrbasa. U dvorištu Gradskog muzeja Kulturnog centra Vrbasa okupio se veći broj poštovalaca muzike kako bi se upoznali sa mladim snagama koje su angažovane na polju stvaranja novih muzičkih kreacija. Mlade snage došle su iz više mesta iz okruženja, što bendovi što pojedinci. Ideja za ovakav festival potiče od Marka Aleksića koji je iskustva sa sličnih manifestacija na kojima je nastupao preneo u Vrbas.

Svi učesnici slažu se da je ovakav Festival bio potreban i značajan da na njemu predstave svoje kompozicije, ali i da se upoznaju sa drugim stavraocima. U takmičarskom delu nastupili su muzički sastavi i solisti iz Kule, Kljajićeva, Vrbasa, Subotice i Srbobrana.

Umesto žirija ili publike, propozicije takmičenja su takve da učesnici ocenjuju jedni druge. Kada se ocenjivanje završilo, najbolje ocene dobio je Milan Kosanović koji dolazi iz Kljajićeva. Drugo mesto zauzela je Milena Aleksić iz Vrbasa, a treće muzičarka umetničkog naziva Inesa iz Subotice. Pobednik festivala kao glavnu nagradu dobio je uslove da svoje kompozicije studijski snimi u studiju Udruženja Muzika na kub što je svakako mladim muzičarima i najveći podstrek da učestvuju na ovakvim događajima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad