instagram
 
instagram

Društvo

Svečanom akademijom u opštini Vrbas obeležen Savindan

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. januar 2023. • 18:57 •

Svečanom akademijom u opštini Vrbas obeležen Savindan Foto: TV Bačka

Centralnom Svečanom svetosavskom akademijom u opštini Vrbas obeležena je školska slava – Sveti Sava. I ove godine prosvetni radnici i đaci proslavili su datum važan za srpsku prosvetu. Domaćin ovogodišnje centralne priredbe u opštini Vrbas bila je Javna predškolska ustanova “Boško Buha”. Vaspitačima i mališanima gosti su bili predstavnici lokalne samouprave, sveštenstva, direktori i zaposleni iz svih obrazovnih ustanova, roditelji i rođaci. Priredba je počela tradicionalno, Himnom Svetom Savi, nakon čega je prisutne u ime Predškolske ustanove pozdravio Nebojša Dešić.

Savindan je prethodno obeležen i u svim školama i vrtićima prigodnim priredbama i okupljanjima. Ali nedvosmisleno je bilo najzanimljivije i najzabavnije na Centralnoj svečaonosti  u Bioskopu “Jugoslavija”. Na značaj Svetog Save  za narod, školstvo, crkvu i brojne druge oblasti ukazao je predsednik opštine Vrbas.

Program koji su pripremili mališani iz vrbaske Predškolske ustanove podsetio je na dela i misiju Svetog Save, ali i na brojne tradicionalne vrednosti koje je on utemeljio, a koje su važne za očuvanje identiteta, jezika, pisma i kulture.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena