instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Opštini nagrade za mere energetske efikasnosti

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. decembar 2022. • 13:25 •

Kroz Vrbas: Opštini nagrade za mere energetske efikasnosti

U Beogradu su prezentovani rezultati Projekta energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u kojem je sanirano 14 obdaništa i škola i kojim su poboljšani uslovi za oko 5.600 korisnika. Ukupna vrednost projekta je 10.8 miliona evra, od čega je Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SEKO) Švajcarske Konfederacije obezbedio 9.6 miliona evra. Jedna od opština u kojim je projekat sproveden bila je i opština Vrbas, čiji su predstavnici prisustvovali prezentovanju rezultata, a zatim primili nagradu "PIONEER European Energy Award Serbia" za postignute rezultate u sprovođenju politika energetske efikasnosti i klimatske zaštite na lokalnom nivou. Nagradu u ime opštine Vrbas primila je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine. 

"Stručni timovi naše Kancelarije za energetsku efikasnost i opština Vrbas vredno rade u oblasti energetske efikasnosti i štednje i znaju važnost ovih projekata. Te aktivnosti su odavno prepoznate i zato smo dobili podršku Državnog sekretarijata za ekonomske poslove Švajcarske Konfederacije da u našoj lokalnoj zajednici energetski unapredimo i modernizujemo dva vrtića i jednu školu. Mere štednje na svakom nivou veoma su važne i uvereni smo da opština Vrbas posle svega daje pun doprinos ovoj politici. Spremni smo i za druge projekte i tražimo partnere za njihovu realizaciju", rekla je Aleksić.      

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena