instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Opština zaintersovana za programe prekogranične saradnje

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. decembar 2022. • 12:47 •

Kroz Vrbas: Opština zaintersovana za programe prekogranične saradnje

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković organizovao je u četvrtak u Temerinu sastanak sa predsednicima i predstavnicima gradova i opština ovog dela Vojvodine na kom se razgovaralo o programima prekogranične saradnje INTERREG. Sastanku su pored načelnika Novakovića prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Milan Ćurić, kao i drugi predsednici i predstavnici svih lokalnih samouprava na području Južnobačkog upravnog okruga. Opštinu Vrbas predstavljala je Jovana Vujtović, pomoćnica predsednika opštine.

"Predstavljena je mogućnost učestvovanja lokalnih samouprava kroz INTERREG program prekogranične saradnje za dunavski region. Predstavnici grada Novog Sada i opština upoznati su sa novinama Zakona o socijalnom preduzetništvu. Na sastanku se razgovaralo o problemima koji su od posebnog značaja za opštine i građane, ali i o mogućnostima za uspostavljanje međuopštinske saradnje u pogledu organizovanja prihvatilišta i zoohigijenskih službi", rekla je Vujtović.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena