instagram
 
instagram

Društvo

Ultramaratonac Jovica Spajić gost Srpske pravoslavne crkvene opštine Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. decembar 2022. • 16:08 •

Ultramaratonac Jovica Spajić gost Srpske pravoslavne crkvene opštine Vrbas Foto: TV Bačka

Sportista i proslavljeni ultramaratonac Jovica Spajic bio je gost Srpske pravoslavne crkvene opstine Vrbas i obratio se na tribini okupljenim Vrbašanima. Trke izdržljivosti širom sveta na kojima je prelazio stotine kilometara i stizao na cilj prvi ili među prvima, ovaj pripadnik Specijalne antirerorističke jedinice srpske policije savladavao je zahvaljujući motivaciji koju mu je davala vera.

Kako kaže Spajić njegova jačina nije u snazi, već u karakteru. Fizički aspekt i mentalna sposobnost nisu toliko važni koliko duh, odnosno duhovnost. To se posebno pokazalo kada je za nešto više od sedam dana na Aljasci istrčao ultramaraton  dužine 565 kilomatara. Za trku u veoma teškim uslovima, spermao se čitav život.

Posle Aljaske, Floride, Alpa i drugih destinacija ovom Ginisovom rekorderu u ekstremnim trkama, uz dobru pripremu, više ništa nije teško. Pobeđuje duhom i verom u dobro, te željom da o tome pronese dobar glas. Predavanje u Vrbasu održano je uz blagoslov episkopa bačkog, gospodina Irineja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena