instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Obeležena slava vrbaske Rimokatoličke crkve

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. decembar 2022. • 13:31 •

Kroz Vrbas: Obeležena slava vrbaske Rimokatoličke crkve

Rimokatolička crkva u Vrbasu, posvećena Bezgrešnom začeću blažene device Marije, obeležila je slavu crkve - 08.  decembar, dan na koji je 1884. godine ova bogomolja osveštana.

Uz zvona i prisustvo velikog broja vernika, svečana misa započela je u 12.00 časova. Pored lokalnog sveštenika, Karolja Sabadija, služili su sveštenik Ferenc Brašnjo iz Malog Iđoša, te velečasni Dušan Balažević i Tibor Žunji iz Srbobrana.

"Ovo je najradosniji dan u Vrbasu, jer je na toranj na ovaj dan daleke 1884. godine postavljen krst, a sledeće godine su postavljena i zvona", istakao je sveštenik Karolj Sabadi. 

Kao prateća manifestacija crkvene slave, u Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbas otvorena je u božićna i novogodišnja izložba Kulturno-umetničkog društva "Sirmai Karolj". Marija Paroci iz sekcije KUD-a "Zlatni klas", rekla je da je ovo 16. izložba ručnih radova koja se otvara povodom Božića, kao i da će je ove godine pretiti i sedmodnevna radionica za decu.

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad