instagram
 
instagram

Društvo

Vreme koje mladi provode ispred ekrana sve veći izazov za prosvetni sistem

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. decembar 2022. • 13:55 •

Vreme koje mladi provode ispred ekrana sve veći izazov za prosvetni sistem Foto: TV Bačka

Vreme koje mladi provedu ispred ekrana, bilo da je reč o televizorima, računarima ili mobilnim telefonima, i štetni uticaji koji sa njih mogu doći, sve je veći izazov za prosvetni sistem. To je u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu bio povod da se ovoj temi posvete i organizacijom tribine pod nazivom „Vreme ispred ekrana - činjenjice, izaozovi i preporuke“. Digitalno doba u kom današnja deca odrastaju je činjenica, izazov je za roditelje i nastavnike, a preporuke se mogu iznaći i razmenom iskustava na skupovima poput tribine u Vrbasu. Pogotovo kada se u rad uključe stručnjaci.

Srtučnjanci naglašavaju da je pandemija korona virusa stvorila veliku promenu i dovela do još veće digitalizacije kroz onlajn nastavu. Ona je vreme koje đaci provode pred ekranima značajno povećala.

Doktor Dobrinka Kuzmanović, kao i njen kolega Dragan Popadić, autori su više naučnih radova i publikacija, i učesnici istraživanja. Sve njih povezuje činjenica da digitalna sfera, kojom su najvše obuhvaćene upravo nove generacije, usložnjava stare i stvara niz novih fenomena u obrazovanju i roditeljstvu. Važno je da odrasli znaju kako da pravilno odreaguju.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena