instagram
 
instagram

Društvo

Obeležena decenija i po odeljenja OMŠ Vrbas u Srbobranu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. decembar 2022. • 13:21 •

Obeležena decenija i po odeljenja OMŠ Vrbas u Srbobranu Foto: TV Bačka

Svečanim programom u režiji učenika i nastavnika Izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole Vrbas u Srbobranu obeleženo je petnaest godina rada ovog ogranka škole. To je prvo istureno odeljenje vrbaske muzičke škole ikada formirano, kasnije su nastala još tri, a ovo u Srbobranu počelo je sa radom zahvaljujući tadašnjem rukovodstvu škole i roditeljima zainteresovanim da svojoj deci približe muzičko obrazovanje. Koncert koji je tim povodom održan bio je prilika da se prikažu istorijat i deo plodnog i predanog rada.

Od kada u Srbobranu postoji odeljenje Muzičke škole gotovo da nema ni jedne značajnije priredbe ili manifestacije u ovoj opštini na kojoj ova škola nije zastupljena u programu.

Uz nastupe učenika na instrumentima koji se izučavaju u ovom odeljenju i ovdašnji hor, u program su se uključili i članovi Kamernog tamburaškog sastava Izdvojenog odeljenja iz Zmejeva koje takođe deluju u sklopu Osnovne muzičke škole Vrbas. Broj učenika u Srbobranu zainteresovanih za školovanje na muzičkim instrumentima stalno se povećava pa se u ovoj obrazovnoj ustanovi nadaju da će to biti zalog za dalju uspešnu budućnost muzičkog obrazovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad