instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Obeležen Međunarodni dan tolerancije

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. novembar 2022. • 12:43 •

Kroz Vrbas: Obeležen Međunarodni dan tolerancije Foto: TV Bačka

U opštini Vrbas obeležen je Međunarodni dan tolerancije. Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević održao je sednicu Opštinskog veća na kojoj je bilo reči o planovima unapređenja položaja društveno osetljivih grupa na teritoriji opštine Vrbas. Na sednici je istaknuto da se iz godine u godinu povećava budžet za socijalnu zaštitu, i da je ove godine iznosio 133 miliona dinara, blizu 10 odsto ukupnog budžeta opštine.

"U opštini Vrbas složno žive 22 nacije. Mi ne ističemo različitosti, nego negujemo posebnost. Opština Vrbas nastoji da svake godine realizuje projekte koji poboljšavaju kvalitet života svih naših stanovnika, a posebno smo posvećeni programima koji su namanjeni društveno osetljivim grupama. Tolerancija nije samo prihvatanje i uvažavanje različitosti, već pre svega obaveza zajednice i svih koji mogu da pomognu - da to i učine. Humanost počinje dobrom voljom, pristojnošću i naposletku konkretnim delom i to u ulici u kojoj živimo i najbližem susedstvu. Opština Vrbas upravo brigu u oblasti zaštite socijalno osetljivih grupa smatar jednim od najvažnijih prioriteta. Zato ćemo i u narednom periodu činiti sve da većim izdvajanjima i unapređenjem sadržaja dodatno poboljšamo kvalitet života naših sugrađana", rekao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

On je podsetio da opština Vrbas finansira putne troškove za decu sa posebnim potrebama i da svake godine donira ogrev i novčanu pomoć od 20.000 dinara za više desetina porodica.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena