instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Vrbas: Predstavljen rad savetovališta za brak i porodicu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. oktobar 2022. • 12:22 •

Kroz Vrbas: Predstavljen rad savetovališta za brak i porodicu Foto: TV Bačka

U Trećoj mesnoj zajednici u Vrbasu održana je tribina na temu "Uloga Savetovališta za brak i porodicu u prevladavanju životnih kriza", a sa zainteresovanim građanima razgovarala je Jasmina Pecelj, diplomirani psiholog.

"Savetovalište za brak namenjeno je pojedincima i porodicama koje preživljavaju krizu iz različitih razloga kao što mogu biti razvod, nasilje u porodici, bolest, gubitak člana porodice, siromaštvo ili poteškoće sa decom. Podršku na ovom mestu mogu naći i mladi koji se odvajaju od porodica porekla, tragajući za vlastitim identitetom, zatim roditelji/staratelji/hranitelji dece sa izazovnim ponašanjem, pojedinci kojima je potrebna besplatna pravna pomoć u regulisanju porodično-pravnih odnosa, parovi u konfliktnim odnosima pre, tokom i nakon razvoda braka, osobe sa poteškoćama u partnerskim odnosima, žrtve i počinioci nasilja u porodici, ali i svi drugi građani kojima je potrebna stručna podrška. Ciljna grupa je zdrava populacija i populacija u riziku te je uloga uglavnom preventivna", istakla je Jasmina Pecelj, diplomirani psiholog.

Savetovalište za brak funkcioniše kao oblik organizovane profesionalne podrške i pomoći građanima opštine Vrbas, postoji od 2002. a u kontinuitetu od 2004. godine. Nalazi se u prostoru Centra za socijalni rad u Vrbasu, na adresi Maršala Tita br. 126 i otvoreno je ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 17.00 do 19.00 časova. Rad Savetovališta za brak finansira lokalna samouprava a usluge su za klijente besplatne. Zakazivanje na telefon 021.706.524 je poželjno ali nije neophodno. 

Ovo predavanje nastavak je realizacije serijala predavanja "Briga o mentalnom zdravlju: neka to postane stvarnost za sve", koji tokom oktobra organizuje Savet za zdravlje opštine Vrbas.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “Kroz Vrbas” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbas. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad