instagram
 
instagram

Društvo

Vrbas obeležio Dan pobede nad fašizmom

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 9. maj 2022. • 15:14 •

Vrbas obeležio Dan pobede nad fašizmom Foto: TV Bačka

Dan pobede nad fašizmom, 9. maj obeležen je i u opštini  Vrbas već po tradiciji polaganjem venaca i cveća na spomenike posvećene žrtvama i borcima Drugog svetskog rata. Bile su prisutne delegacije lokalne samouprave, SUBNOR-a, Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i opštinskih odbora političkih organizacija. Venci su najpre položeni na obeležja koja čuvaju svedočanstvo o borbi ovdašnjeg stanovništva i njegovom doprinosu u slamanju nacizma i fašizma, počev od gradskog groblja u Vrbasu, a zaključno sa spomenikom Palim borcima u centru grada gde je održana i prigodna manifestacija obeležavanja Dana pobede.

Svečanost je počela intoniranjem himne Republike Srbije „Bože pravde“ i patrizanske pesme „Po šumama i gorama“, a nastavljena je obraćanjima predsednika opštine Vrbas i predsednika opštinske organizacije Saveza boraca oslobodilačkih ratova. Oni su podsetili na vrednosti antifašizma.

U program obeležavanja Dana pobede uključili su se i učenici i nastavnici Osnovne škole „20. oktobar“. Sećanje na nedaće i patnje koje je izazvao Drugi svetski rat upotpunjen je recitalom učenika i podsećanjem da vrednosti antifašizma ostaju važne i gotovo osam decenija nakon što su nacizam i fašizam poraženi kao najveća zla u istoriji čovečanstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad