instagram
 
instagram

Društvo

Dan žena obeležen programom „Umesto karanfila“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. mart 2022. • 14:10 •

Dan žena obeležen programom „Umesto karanfila“

Programom “Umesto karanfila” u koji su skladno upakovani književnost, muzika i likovna umetnost obeležen je 8. mart – Međunarodni dan žena. Za održavanje manifestacije postarali su se Bioskop “Jugoslavija” Kulturnog centra Vrbasa i Udruženje likovnih umetnika opštine Vrbas. Simbolika naziva ovog programa bila je u tome da se ženama umesto karanfila i drugog cveća pokloni i posveti pažnja i da se afarmišu njihova krativnost i stvaralaštvo u raznim oblastima.

Na jedan dan, međunarodni praznik žena, i Udruženje likovnih umetnika Vrbasa kao da je postalo isključivo Udruženje likovnih umetnica jer su se upravo one i predstavaile publici svojim odabranim radovima.

Međunarodni dan žena obeležava se već više od 110 godina i njime se najviše ističe jednakost žena sa muškarcima u socijalnom i ekonomskom smislu. Ove godine Vrbašanke su stavile akcenat na kulturnu dimenziju koja takođe ne sme biti zapostavljena. Tokom vremena pokazalo se da je ona jednako važna i da bez nje nema sveobuhvatne jednakosti i emancipacije položaja i prava žena. Iako je program bio u duhu stiha, pesme i slike on je u osnovi bio univerzalan i posvećen svemu lepom čime ženska populacija doprinosi čovečanstvu.

Izložba slika je otvorena i dostupna posetiocima naredne dve nedelje u vrbaskom Bioskopu, svakog dana u večernjim satima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena