instagram
 
instagram

Društvo

Ugovori za poboljšanje energetske efikasnosti za 35 domaćinstava

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. januar 2022. • 21:15 •

Ugovori za poboljšanje energetske efikasnosti za 35 domaćinstava

Opština Vrbas jedna je od 67 lokalnih samouprava koje su deo nacionalnog programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Građani su mogli da konkurišu za zamenu stolarije u svojim objektima. Polovinu troškova subvencionišu lokalne samouprave i država. Tim povodom u vrbaskoj Opštinskoj upravi organizovan je prijem i dodela ugovora vlasnicima domaćinstava kojima su odobrena sredstva po završetku konkursa.

O realizacij konkursa na lokalnom nivou i izboru korisnika sredstava starala se komisija za sprovođenje programa za sanaciju energetske efikasnosti. Ovakav vid subvencija građanima je bio podsticaj da se upuste u zamenu dotrajalih vrata i prozora u svojim domaćinstvima. To bi trebalo i da im umanji budžet za grajanje u narednim godinama.

Subvencionisanje građana za zamenu stolarije, ali i za zamenu kotlova i izolaciju kuća, za sada je pilot projekat. Za njega je u Republici Srbiji ukupno izdvojeno 225 miliona dinara. Zbog postojanja daljeg interesovanja, planira se nastavak projekta. U planu su i veća sredstva za njegovu realizaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena