instagram
 
instagram

Društvo

Gerontološkom centru Vrbas 3,9 miliona dinara za realizaciju tri projekta

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. decembar 2021. • 14:37 •

Gerontološkom centru Vrbas 3,9 miliona dinara za realizaciju tri projekta

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas direktorima ustanova za smeštaj korisnika ugovore u vrednosti od 97,4 miliona dinara, za razvoj i unapređenje usluga socijalne zaštite. Na dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova podržana su ukupno 54 projekta za nabavku medicinske opreme, uređenje sanitarnih čvorova i druge vrste adaptacije, čijom realizacijom se podiže kvalitet smeštaja i usluga u domovima.

Čak tri projekta ukupne vrednosti 3,9 miliona dinara, biće realizovana u Gerontološkom centru Vrbas. Za sanaciju sanitarnih čvorova izdvojeno je 1,9 miliona dinara, za unapređenje usluga smeštaja 1,5 miliona dinara, a za projekat "Više ruku delo krasi" 500.000 dinara.

"Godinu koja je za nama počeli smo sa planiranih 90 miliona dinara za razvoj socijalne zaštite. Nakon obilaska ustanova, pregleda stanja i upoznavanja sa potrebama, godinu završavamo sa 221 milionom dinara uloženim u unapređenje sistema socijalne zaštite", rekao je Vuletić. Resorni sekretar je naveo da su prethodne dve godine bile usmerene na brigu o korisnicima i očuvanje njihovog zdravlja, posebno kada je reč o virusu korona. "Relativno mali broj zaraženih rezultat je požrtvovanog rada i altruizma svih zaposlenih u sistemu socijalne zaštite", naglasio je Vuletić dodajući da na današnji dan u sistemu socijalne zaštite ima devet pozitivnih, od kojih su dva korisnika i sedam zaposlenih, dok je ukupan broj lica u svim ustanovama 7.815 korisnika i 3.454 zaposlena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena