instagram
 
instagram

Društvo

Predsednik opštine Vrbas razgovarao s ambasadorom Turske o saradnji Vrbasa i turskih gradova

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. novembar 2021. • 14:36 •

Predsednik opštine Vrbas razgovarao s ambasadorom Turske o saradnji Vrbasa i turskih gradova

Predsednik opštine Predrag Rojević i član Opštinskog veća Vrbasa za sport Srđan Stanić sastali su se danas u ambasadi Turske s ambasadorom Turske Hamijem Aksojem i delegacijom manifestacije Srbija u ritmu Evrope koju su predstavljali David Makević i Igor Karadarević.

Rojević je sa amabasdorom Aksojem razgovarao o unapređenju svih vidova saradnje, naročito o oblasti kulture, sporta, turizma, privrede i mogućnostima realizacije novih investicija.

Rojević i Aksoj su konstatovali da je u saradnji opštine Vrbas i Turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA realizovan značajan projekat interaktivnog igrališta za decu sa posebnim potrebama.

Na dašanjem sastanku dogovoreno je da prvi korak u okviru buduće saradnje bude poseta ambasadora Aksoja i delegacije turske ambasade Vrbasu.

- Imali smo dobar, otvoren i vrlo konstruktivan sastanak. Planirano je da se na sledećem sastanku, kada njegova ekselencija s delegacijom poseti Vrbas definišu prioriteti saradnje - izjavio je nakon sastanka Rojević.

Aksoj i Rojević istakli su značaj saradnje s organizacijom Srbija u ritmu Evrope.

- Vrbas ostvaruje odličnu saradnju s organizacijom Srbija u ritmu Evrope. Dogovorili smo se da tu saradnju proširimo i unapredimo kroz realizaciju novih projekata - rekao je Rojević.

Opština Vrbas učestvovala je ove godine u novoj sezoni muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“, zajedno sa još 23 lokalne samouprave u Srbiji.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena