Društvo

U Vrbasu održana Nacionalna izložba pasa svih rasa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 11. oktobar 2021. • 13:20 •

U Vrbasu održana Nacionalna izložba pasa svih rasa

Veliki broj ljubitelja pasa, vlasnika i odgajivača ovih životinja, kao i stručnjaka iz oblasti kinologije,  okupila je u Vrbasu Prva nacionalna izložba pasa svih rasa. U organizaciji Kinološkog društva Vrbas, čijem pozivu se odazvao veliki broj učesnika iz svih krajeva zemlje, ali i iz inostranstva, prikazano je više desetina rasa koje su ocenjivale domaće i strane sudije. Poligon je bio pripremljen na terenima Centra za fizičku kulturu gde su se od ranog jutra okupili brojni vlasnici sa svojim psima. Bio je to skup veoma atraktivan i za one koji nemaju pse za svoje kućne ljubimce. Manifestacija ima podršku Kinološkog saveza Srbije, pa ju je otvorio generalni sekretar ove krovne kinološke organizacije.

Iako su iza Kinološkog društva Vrbas mnoge odrganizovane manifestacije, izložbe i edeukacije, bilo je prilično zahtevno prirediti i biti domaćin nacionalne izložbe pasa sa ovolikim brojem učesnika.  Pogotovo što su uz izložbu pasa svih rasa, posebno ocenjivane dve rase na specijalizovanim izložbama. To su bile rase bordoška doga i doberman. U Kinološkom društvu Vrbasa veruju da su uspešno odgovorili na sve izazove organizacije.

Odžavanje ovakvih izložbi regulisano je pravilnicima koje izdaje Međunarodna kinološka federacija i kojima je precizno propisno na koji se način određeni pas ocenjuje. Na izložbi u Vrbasu prikazan je zavidan nivo negovanosti pasa i njihove discipline, ali je na prvom mestu kao i uvek potencirano da je pas čovekov ljubimac i najbolji prijatelj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad