instagram
 
instagram

Društvo

Očišćena velika divlja deponija u Kucuri

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 23. septembar 2021. • 12:17 •

Očišćena velika divlja deponija u Kucuri

Opština Vrbas u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije i Javnim komunalnim preduzećem "Komunalac" Vrbas sanirala je veliku divlju deponiju u Kucuri. Radove su izvele ekipe Poslovne jedinice „Čistoća“ sa mehanizacijom.

„Čišćenje deponije, na kojoj je nagomilano najviše komunalnog otpada, obavljeno je teškim mašinama, rovokopačem, buldozerom i kamionima. Apelujem na žitelje Kucure da koriste svoje kante za smeće koje mi redovno, svakog petka, praznimo i da svoj otpad ne lageruju na površini koja nije za to namenjena. Neodgovorno ponašanje i bacanje smeća  na mesta koja za to nisu predviđena opasno je po zdravlje ljudi i zagađuje priroda, a pored toga  ostavlja veoma ružnu  sliku o svima nama“, rekao je Mladen Pavlović, poslovođa PJ „Čistoća“.

“Divlja deponija u Kucuri do sada je više puta čišćena, ali neodgovorni  pojedinci nastavili su da smeće odlažu na mesta koja za to nisu namenjena. Očekujemo da to više neće činiti, a na taj način daće i vlastiti doprinos zaštiti životne sredine.  Tako će sredstva, koja se više puta usmeravaju u isti posao, moći da se upotrebe  u neke druge važne svrhe,“ kaže  rukovodilac PJ „Čistoća“ Alen Bulajić

Ekologija je jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije i Opštine Vrbas i  pa će uz podršku ministarstva u  opštini Vrbas biti uklonjene još tri divlje deponije, u Zmajevu, Ravnom i Savinom Selu. Za ove namene sredstva su izdvojena iz republičkog i opštinskog budžeta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena