instagram
 
instagram

Društvo

Ministarka zaštite životne sredine najavila čišćenje divljih deponija u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 13. septembar 2021. • 13:54 •

Ministarka zaštite životne sredine najavila čišćenje divljih deponija u opštini Vrbas

Svojom posetom Kucuri i Vrbasu ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović najavila je sanaciju i čišćenje divljih deponija u opštini Vrbas. Radove na čišćenju prve od četiri deponije otpočelo je Javno komunalno preduzeće „Komunalac“.  Pored lokacije u Kucuri, u planu je da se očiste smetlišta u Ravnom Selu, Zmajevu i Savinom Selu. Novac za tu namenu u većoj meri izdvojilo je Ministarstvo, a u manjem iznosu opština Vrbas.

Deponija u Kucuri jedna je od najvećih divljih deponija u okruženju. Prostire se na 13.000 metara kvadratnih a nesavesni građani su otpadom zasuli i oko 300 metara puta koji se pruža uz deponiju. Akcija Ministarstva zaštite životne sredine pokrenuta je u još 42 lokalne samouprave u našoj zemlji sa ciljem da se trajno sanira oko 500 nelegalnih smetlišta, ali i da se utiče na svest i savest građana da otpad odlažu na lokacije koje su za to propisane, rekla je ministraka Vujović u Kucuri.

Tokom posete Centralnom prečistaču otpadnih voda u Vrbasu, ministarka Irena Vujović upoznala se sa kapacitetima i načinom rada ovog postrojenja i javnog preduzeća. Postrojenje je napravljeno da sakuplja otpadne vode opština Kula i Vrbas što je i preduslov za čišćenje Velikog bačkog kanala jedne od glavnih neuralgičnih tačaka u Republici Srbiji koja zahteva ekolšku sanaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena