instagram
 
instagram

Društvo

Opštini Vrbas 1.089.696 dinara za prevenciju nelegalnog odlaganja otpada

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. avgust 2021. • 13:18 •

Opštini Vrbas 1.089.696 dinara za prevenciju nelegalnog odlaganja otpada

Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas, potpisala je danas u Ministarstvu zaštite životne sredine ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini na teritoriji opštine Vrbas. U ime nadležnog ministarstva ugovor je potpisala ministarka Irena Vujović.

Prema Članu 3. ugovora, Ministarstvo zaštite životne sredine će u cilju prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje izdvojiti 1.089.696 dinara, dok će obaveza opštine Vrbas biti da obezbedi dodatnih 272.424 dinara. Rok za realizaciju projekta je 01. oktobar.

Oko 500 divljih deponija na teritoriji 43 grada i opštine u Srbiji biće očišćeno tokom septembra, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon potpisivanja ugovora. "Ovo je jedna od najvećih akcija čišćenja koju ćemo sprovesti u narednom periodu. Prema procenama, u Srbiji ima oko 3.500 smetlišta i divljih deponija, a mi ćemo u septembru očistiti 500, što je dobar početak. Važno je da podižemo svest građana i da zajedno čuvamo očišćene lokacije kako se ne bi dešavalo da ih iznova čistimo. Zamolila sam jedinice lokalne samouprave da pojačaju kontrolu, a ministarstvo će, gde je potrebno, obezbediti video nadzor na očišćenim lokacijama. Kontrola će biti mnogo rigoroznija, jer započinjemo veliki posao za čistiju budućnost", poručila je ministarka Vujović.

Ministarstvo je za ovaj projekat u 43 opštine i grada izdvojilo 75 miliona dinara.

"Za nas je veoma važno da ostvarujemo kontinuiranu saradnju sa državnim organima, u ovom slučaju sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Polovinom jula ovo isto ministarstvo izdvojilo je više od 12 miliona dinara za projekat izgradnje igrališta za decu u Vrbasu, a evo već posle nepuna dva meseca izdvajaju se sredstva za još jedan projekat u našoj lokalnoj zajednici. Ovo su potvrde da dobro pripremamo projekte, da pratimo sve konkurse i pozive, ali i potvrde da nadležni organi planski usmeravaju novac u lokalne zajednice i zajedno sa njima unapređuju kvalitet života u njima. Hvala Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović na podršci našim projektima i uverena sam da će ih u budućnosti biti još više", rekla je nakon potpisivanja ugovora Aleksić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena