instagram
 
instagram

Društvo

Na Dan humanosti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. avgust 2021. • 14:02 •

Na Dan humanosti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vrbasu

Transfuziomobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine bio je postavljen ispred Gradskog muzeja Kulturnog centra Vrbasa. Vrbašani su priliku da budu humani imali upravo na Dan humanosti. Širom sveta ovaj Dan obeležava se kako bi se skrenula pažnja na humanitarne radnike koji rizikuju svoj život da bi pomogli ljudima u nevolji, ali se među humanim ljudima svakako ističu i dobrovoljni davaoci krvi. Njihov doprinos onima koji su u nevolji posebno je značajan u trenutku kada su aktuelne nestašice krvi.

U Vrbasu su od početka meseca već održane dve akcije dobrovoljnog davanja krvi. Uz ovu održanu u transfuziomobilu, do kraja meseca u planu su akcija po naseljenim mestima opštine Vrbas, a potom i jedna akcija predviđena u vrbaskom Crvenom krstu za naredni vikend.

Međunarodna organizacija Crvenog krsta poznata je po promociji humanih vrednosti. Kako kažu u Crvenom krstu Vrbasa akcija nije posebno planirana za Dan humanosti već su se tako pokolpili datumi. Oni još podsećaju da mogućnost da budu humani imaju i oni koji nisu u prilici da daju krv. Brojna su dobra dela i postupci kojima se može pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad