instagram
 
instagram

Društvo

Daljinsko grejanje u Vrbasu od jeseni prelazi na gas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. avgust 2021. • 13:25 •

Daljinsko grejanje u Vrbasu od jeseni prelazi na gas

Prebacivanjem kompletnog sistema gradske toplane s mazuta na gas, Vrbas je poboljšao kvalitet grejanja u svim gradskim kvartovima, podigao energetsku efikasnost i poboljšao kvalitet životne sredine, saopšteno je danas iz lokalne samouprave. Gas će kao energent koristiti sve gradske grejne podstanice, a urađena je i gasifikacija svih objekata u blokovima Sava Kovačević, Vasilj Koprivica, Kosmajska, Palih boraca i Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović". U pitanju je 1.312 stanova i poslovnih prostora, ukupne površine 86.253 kvadratna metra. Procenjena vrednost investicije je 160,2 miliona dinara. Grejanje na gas počinje na jesen.

Prelaskom na novi, kvalitetniji energent očekuju se novčane uštede u budžetu, a posebno će biti važno ostvarivanje velikih ekoloških benefita, jer će zagađenje vazduha od grejanja biti svedeno na minimum.

"Prelazak gradske toplane s mazuta na gas je višestruko važna investicija, koja se nalazi u završnoj fazi, i koja će početi da se isplaćuje već na jesen, kad počne nova grejna sezona. Građani će u više od 1.300 stanova i poslovnih prostora imati kvalitetnije grejanje, a svi mi ćemo kao zajednica imati zdraviju i čistiju životnu sredinu", rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Istovremeni, izvršena je i gasifikacija Osnovne škole "Svetozar Miletić" i Srednje stručne škole "4. juli". "Pored radova na gasifikaciji, Vrbas ove godine ima najveća ulaganja u komunalnu infrastrukturu u poslednjih 30 godina. Više od 1,5 milijardi dinara iz budžeta za 2021. godine opština ulaže u investicije u gradu i naseljenim mestima. U pitanju je 20 projekata u Vrbasu, Zmajevu, Ravnom Selu, Savinom Selu, Kucuri i Bačkom Dobrom Polju. Najviše novca biće uloženo u bolje vodosnabdevanje, završetak kanalizacione mreže, obnovu škola, Opšte bolnice, kao i u uređenje puteva i gasifikaciju", rekao je Rojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena