Yunet
 

Zdravlje

Čekaonice Doma zdravlja pune

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 23. februar 2023. • 00:00 •

Čekaonice Doma zdravlja pune

Predviđanja o porastu broja obolelih od respiratornih oboljenja u ovom periodu su se pokazala kao tačna. Čekaonice su pune pacijenata sa tegobama koje idu od prehlade, preko gripa, oboljenja sličnih gripu do kovida.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju COVID 19 u AP Vojvodini i dalje kao kao nepovoljnu.

Prema podacima kovid ambulante u Domu zdravlja “ Dr Mladen Stojanović “ tokom februara, zaključno sa jučerašnjim danom je obavljeno 678 prvih pregleda i od toga je 65 pacijenata sa područja bačkopalanačke opštine bilo pozitivno na koronu. Klinička slika pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu je slična i tek nakon testiranja se vidi da li je u pitanju kovid ili neka druga respiratorna infekcija. Od simptoma prisutna je visoka temperature koja ide i do 39 C, bol u grlu, kašalj, sekrecija iz nosa, bol u mišićima i opšta malaksalost.

Nema okruga u Srbiji u kojem nije potvrđen i virus gripai to sva tri tipa, a do sada je potvrđeno pet slučajeva istovremene infekcije i virusom gripa i koronom.

Institut za javno zdravlje Vojvodine smatra da i u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi podizanja obuhvata vakcinacijom, naročito hroničnih bolesnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena