Yunet
 

Zdravlje

Građanima na raspolaganju bivalentna vakcina protiv kovida

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 23. januar 2023. • 00:00 •

Građanima na raspolaganju bivalentna vakcina protiv kovida

Od početka januara u COVID ambulanti Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” obavljeno je 468 prvih pregleda. Od tog broja 83 pacijenta su bila pozitivna na kovid na brzom, antigenskom testu i još 10 pacijenata je imalo pozitivan nalaz na PCR-u. Pacijenti koji se javljaju i dalje imaju lakšu kliničku sliku koja ne zahteva bolničko lečenje.

COVID ambulanta u Bačkoj Palanci radnim danima radi od 7.00 do 15.00 časova, subotom od 8.00 do 14.00 i nedeljom od 8.00 do 12.00 časova.

Od početka meseca građanima je na raspolaganju i nova bivalentna vakcina protiv kovida koja se daje kao buster doza, bez obzira na vrstu vakcine koja je predhodno primljena. Preporuka je da ovu buster dozu prime građani stariji od 50 godina, hronični bolesnici i osobe sa slabijim imunitetom. Do sada je 50-ak građana sa područja bačkopalanačke opštine primilo ovu bivalentnu buster vakcinu, a još uvek ima i građana koji se opredeljuju da prime dosadašnju Sinofarm ili Fajzer vakcinu.

Vakcinacija se obavlja kao i do sada u ambulanti “Stari grad” odakle pozivaju sve zainteresovane gradjane da se jave na telefon 021 6040-207 kako bi dobili sve neophodne informacije.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad