Yunet
 

Zdravlje

U toku vakcinacija bivalentnom vakcinom

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 9. januar 2023. • 00:00 •

U toku vakcinacija bivalentnom vakcinom

Bačkopalanački Dom zdravlja “Dr Mladen Stojanović” je dobio određenu količinu bivalentnih vakcina protiv korone i na vakcinalnom punktu u ambulanti “Stari grad “ počela je vakcinacija.

Iz ambulante pozivaju sve zainteresovane građane da se jave na telefon broj 6o4o-207 kako bi dobili sve neophodne informacije. Rad ambulante “Stari grad” je i dalje nepromenjen –četvrtkom posle podne, sa pacijentima od 14 h, a svim ostalim radnim danima pre podne, od 8 do 13 časova. Nova bivalentna vakcina je, kako napominju, već prvog dana naišla na interesovanje građana.

Reč je o vakcini koja sadrži originalni, vuhanski soj i modifikovani omikron soj i primenjuje se kao buster doza vakcine kod osoba uzrasta 12 godina i starijih, ali se naročito preporučuje osobama starijim od 50 godina, hroničnim bolesnicima i osobama sa primarnom ili stečenom imunodeficijencijom. Bivalentna vakcina je napravljena upotrebom tehnologije informacione RNK, i daje se gradjanima kao buster doza bez obzira koju vakcinu su prethodno primili.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena