Yunet
 

Zdravlje

„Vojni lekar na selu” u Neštinu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 30. septembar 2022. • 00:00 •

„Vojni lekar na selu” u Neštinu

U okviru projekta civilno-vojne saradnje „Vojni lekar na selu“, medicinski timovi Vojske Srbije ove nedelje su obavljali lekarske preglede stanovništva u selu Neštin u opštini Bačka Palanka.

Ovaj projekat, koji se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim domovima zdravlja i opštinskim upravama, ima za cilj pružanje medicinske pomoći meštanima sela sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite.

Vojni lekari i medicinski tehničari su tokom akcije obavljali preventivne zdravstvene preglede u seoskim ambulantama, a vršene su i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama, koje nisu bile u mogućnosti da dođu u ambulantu.

Kao i uvek do sada, pripadnici Vojske Srbije su srdačno prihvaćeni od lokalnog stanovništva, koje je još jednom iskazalo veliku zahvalnost Vojsci Srbije na pomoći koju im pruža kada god je to potrebno.

Vojska Srbije u okviru svoje treće misije sprovodi brojne projekte civilno-vojne saradnje u svim krajevima Republike Srbije, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Akcija „Vojni lekar na selu“ sprovedena je i su selima Bujić i Cerevajka u okolini Preševa.

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad