Yunet
 

Zdravlje

Nabavka novih aparata u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 31. mart 2022. • 00:00 •

Nabavka novih aparata u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“

Na osnovu Javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022.godini, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je Domu zdravlja “ Dr Mladen Stojanović“ dodelio sredstva u visini od 4.660.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za nabavku ultrazvučnog kolor dopler aparata sa 2D konveksnom i 2D linearnom sondom i kombinovanog uređaja za elektroterapiju, ultrazvučnu i laser terapiju.

Prvi aparat će biti na Odeljenju za radiologiju i omogući će dosta bolju ultrazvučnu dijagnostiku što je od naročite važnosti za kontrole onkoloških pacijenta. Kolika je važnost ovog aparata govori i podatak da se godišnje na Odeljenju za radiologiju obavi oko 10.500 ultrazvučnih pregleda, najčešće gornjeg abdomena, dojke, štitaste žlezde.

Drugi uređaj je namenjen Odeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju gde postoji manjak opreme a postojeća je već dotrajala, tako da će na ovaj način biti smanjena lista čekanja a povećan nivo zdravstvenih usluga iz domena fizikalnih terapija koje primaju pacijenti iz čak tri opštine-Bač, Bački Petrovac i Bačka Palanka.

S obzirom da je potpisan ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i obezbeđena sredstva, ovih dana biće raspisan i tender za nabavku, pa će se pomenuta oprema u najskorije vreme naći u funkciji i značajno doprineti kvalitetu zdravstvene usluge.

Pored ovoga, iz bačkopalanačkog Doma zdravlja još jednom podsećaju da je i dalje aktuelna vakcinacija protiv KOVID-a 19 i ona se obavlja u ambulanti“ Stari grad“, ponedeljkom , utorkom , sredom i petkom od 7.00 do 14.30časova, a četvrtkom od 13.00 do 19.30 časova.Vakcinacija Fajzer vakcinom obavlja se samo četvrtkom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena