Yunet
 

Zdravlje

U opštini Bačka Palanka dnevno preko 100 obolelih

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 19. januar 2022. • 00:00 •

U opštini Bačka Palanka dnevno preko 100 obolelih

Tokom 2021.godine u opštini Bačka Palanka registrovano je više od 5900 obolelih od kovid 19 infekcije.

Nakon kratkotrajnog smanjenja broja obolelih u drugoj polovini decembra 2021.godine (do 10 obolelih dnevno), a nakon praznika, došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije. Poslednjih dana registruje se od 100-120 obolelih dnevno, a ukupno je ove godine, do danas, registrovano 900 obolelih. Klinička slika kod obolelih je nešto blaža u odnosu na prethodnu godinu, manje ima obolelih sa teškom kliničkih slikom i upalom pluća, te se oboleli retko upućuju na bolničko lečenje. Češće se registruju i ponovljene infekcije uzrokovane kovid 19 virusom, u odnosu na prošlu godinu.

Kovid ambulanta je izuzetno opterećena i samo prethodnog dana je uzeto oko 220 uzoraka za testiranje na kovid virus. Trenutno radi pet ekipa u covid ambulanti , a uradi se više od 300 pregleda na dan.

Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti “Stari grad” u Bačkoj Palanci, a mahom su to druge i treće doze vakcine, ali je broj novovakcinisanih zanemarljiv. Ukupan broj vakcinisanih je više od 18720, a treću dozu je primilo 11820 građana naše opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad