Yunet
 

Turizam

Održan 61. Festival kulena, kobasice i slanine

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 7. februar 2023. • 00:00 •

Održan 61. Festival kulena, kobasice i slanine

U nedelju je u Polojskoj šumi nadomak Bačke Palanke održan 61.Festival domaćih kobasica, kulena i slanine. Bačkopalančani i gosti iz okolnih opština kao i iz Republike Srpske i iz Hrvatske i pored hladnog jutra došli su da prvenstveno provedu zimski dan u prirodi, vide se sa prijateljima i pokažu drugima kakve su suhomesnate proizvode pripremili za ovu zimu.

Magistar kulena, bačkopalančanin Mile Ristić koji je već godinama predsednik stručnog žirija za ocenu najboljih kobasica kulena i slanine proglašen je za počasnog člana Festivala, a zahvalnicu za dosadašnje praćenje manifestacije organizatori su dodelili i Bori Otiću autoru kultne emisije „Petkazanje“.

Stručni žiri je imao zadatak da od 149 predatih uzoraka izabere najbolje, a ocenjivao se i izgled i ukus. Predato je ukupno 32 uzorka slanine, a za pobednika proglašen je Željko Nemeš iz Petrovaradina.

Od 53 uzorka kulena prema oceni stručnjaka najbolji je napravio Branko Rauza iz Silbaša. Za najbolju domaću kobasicu predato je 64 uzorka, a pobednik je Jovan Molnar iz Bačke Palanke.

Uz podršku organizatora Kobasicijade veliki humanista Ilija Jovkić kuvao je za sve učesnike manifestacije Čarobni pasulj, a prikupljeni dobrovoljni prilozi namenjeni su deci iz Udrućenja MNRO BP.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena