Yunet
 

Turizam

Za jačanje kapaciteta lokalnih turističkih organizacija 2,7 miliona dinara

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 29. decembar 2022. • 00:00 •

Za jačanje kapaciteta lokalnih turističkih organizacija 2,7 miliona dinara

Danas su uručeni ugovori korisnicima sredstava po konkursu namenjenom turističkim organizacijama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, za jačanje njihovog kapaciteta u 2022. godini.

Za ovu namenu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam usmerio je 2,7 miliona dinara lokalnim turističkim organizacijama.

„Cilj ovog konkursa jeste jačanje ljudskih, odnosno stručnih kapaciteta, finansiranjem stručne prakse lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u trajanju od 12 meseci, kao i jačanje tehničkih kapaciteta nabavkom računarske opreme“, izjavio je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Palimir Tot.

On je dodao da je svaka zainteresovana turistička organizacija bila u mogućnosti da podnese jednu prijavu za jednu ili obe namene, shodno svojim potrebama i kapacitetima.

„Ovim konkursom smo hteli da osnažimo kapacitete ovih organizacija u tekućoj godini, a u susret novim izazovima u 2023“, ističe Tot, koji je korisnicima uručio ugovore.

Konkursima koji su namenjeni za jačanje kapaciteta i infrastrukture jedinica lokalne samouprave, Sekretarijat završava konkursnu godinu, dok konkursom za lokalnu turističku infrastrukturu nastoji da pomogne unapređenje i tehničko opremanje turističkih organizacija, kao i da se mladi visokoobrazovani ljudi u ovoj oblasti zaposle na godinu dana u turističkim organizacijama.

Za jačanje ljudskih, odnosno stručnih kapaciteta turističkih organizacija, dodeljeno je 1.717.200 dinara za tri turističke organizacije – u Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici i Apatinu, dok je za 13 organizacija usmereno milion dinara za tehničko opremanje kroz nabavku računarske opreme – u Bačkoj Palanci, Kikindi, Kuli, Odžacima, Senti, Somboru, Staroj Pazovi, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Zrenjaninu, Irigu, Beočinu i Novoj Crnji.

Zamenik Tot je dodao da je konkurs za lokalne turističke organizacije ishod predanog rada stručnog tima Sekretarijata i saznanja do kojih se došlo prilikom boravka na terenu sa predstavnicima lokalnih samouprava, privrede i turističkih poslenika u AP Vojvodini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad