Yunet
 

Turizam

„Plivajte sa NAMA“ na Dunavskom balu u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 6. jul 2022. • 00:00 •

„Plivajte sa NAMA“ na Dunavskom balu u Bačkoj Palanci

„Dunavski bal“, najveća letnja turističko-zabavna manifestacija u opštini Bačka Palanka, pokloniće najmlađima jedinu dečiju lutkarsku predstave o plivanju u Srbiji, „Plivajte sa NAMA“ u izvođenju dečijeg pozorišta „Teatrilo“, u režiji Cvetin Aničić, a po motivima četiri slikovnice o plivanju autora Vladimira Anušića –Swimming Dad . U petak 8. jula u 19 časova u sali gradskog bioskopa, uz podršku Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, deca će imati priliku da se uz lutkarsku predstavu na zanimljiv i zabavan način upoznaju sa MOGUĆNOSTI koje plivanje pruža, pravilima ponašanja na bazenu, kako uz osmeh, i bez straha mogu da nauče da plivaju, da budu bezbedni, ali i da uživaju u vodi. Na kraju lutkarske predstave, autor slikovnica o plivanju i „tata za plivanje“ mališane će uz pesmu „povesti“ na najveće „igralište“ na svetu – vodu, i uz stih i gitaru dočarati im šta sve mogu da rade kada znaju da plivaju. Ulaz besplatan!

Za razliku od drugih dečijih lutkarskih predstava, „Plivajte sa NAMA“ je inspirisana realnim likovima, plivačima Jakovom i Petrom, a po motivima istoimenih slikovnica o plivanju i odrastanju čiji je autor Vladimirom Anušićem – Swimming Dad https://www.swimmingdad.com . Cvetin Aničić, renomirani dramaturg, lutkar i reditelj pretočio je ovu priču u stihovima sa ivice bazena u čarobnu, edukativnu, duhovitu i zabavnu predstavu za decu „Plivajte sa NAMA“!

Tokom predstave deca će na duhovit način, a uz Jakova i Petru i sa njihovom družinom za plivanje patkom Ratkom i majstorom za ronjenje ribicom Zlaticom, naučiti i da je pravilno DISANjE veoma važno za plivanje, da biti OPUŠTEN u vodi je imperativ, da nema mesta STRAHU od vode, plivanja, jer život je lepši kada plivate!

Svaka prevencija, edukacija o bezbednosti dece u vodi i oko nje potencijalno može spasiti nekome život!

Lutkarska predstava „Plivajte sa NAMA“ svoje premijerno izvođenje imala je krajem juna na manifestaciji „Futoško kulturno leto, a zatim je obradovala mališane i u Novom Sadu, uz podršku EU info point centra Novi Sad. Predstava će „živeti“ u okviru redovnog repertoara dečijeg pozorišta „Teatrilo“ https://teatrilo.com i „plivati“ po Srbiji i decu i roditelje edukovati o bezbednom plivanju.

Lutkarska predstava o plivanju namenjena je deci, (ne) plivačima od 3 do 8 godina, kao i onim malo starijima, jer nudi deci i roditeljima plivačko rešenje, usvajanjem koncepta plivanja bez straha, i bez napuštanja zone sigurnosti.
Da, da, i za vas je:
• Decu koja žele da nauče da plivaju i uživaju u vodi
• Za plivače da se podsete koja su to osnovna pravila ponašanja na bazenu
• Roditelje čije dete ima strah od vode, plivanja…
• Trenere, učitelje, koji deci mogu da predoče šta sve mogu da rade, kada znaju da plivaju!
• Ali je i za tetke, ujne, stričeve, bake, deke… koji decu od najranijeg uzrasta uvode u bezbedan a bogat svet plivanja i odrastanja u i kraj vode!

Režija i dramaturgija: Cvetin Aničić;
Igraju: Ružica Bojović i Cvetin Aničić, uz unikatne lutke;
Kreatori lutaka: Monja Jovanov (kreirala lutke Jakov i Petra) i Cvetin Aničić (kreator lutaka patka Ratka i ribica Zlatica)

Mesto održavanja: sala gradskog bioskopa, Bačka Palanka – ul. Veselina Masleše 6-8h, Bačka Palanka
Vreme održavanja: petak 8. jul, sa početkom u 19h časova
Organizator: https://toobap.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena