Yunet
 

Sport

Dve pobede KK „Feniks“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 28. februar 2023. • 00:00 •

Dve pobede KK „Feniks“

Generacija Feniksa 2009. je dočekala ekipu KK „ Joker“ iz Sombora . Utakmica je počela sa nekoliko promašaja na obe strane, ali posle uvodnih par minuta Feniks preuzima kontrolu nad utakmicom i dobrom igrom pravi razliku od 22:13. I u drugom delu Feniks igra odlično u napadu postiže lagano svoje poene pa iako igraju slabije u odbrani nego u prvom delu uspevaju da povećaju razliku na 44:31.

Posle poluvremena gosti uspevaju da brzo povežu nekoliko poena , ali domaćini brzo uzvraćaju i ponovo povećavaju razliku na 66:48, što je ujedno i bila najveća prednost tokom utakmice. U poslednjem periodu gosti su zaigrali agresivnije i koristili su sitauciju što su neki igrači Feniksa morali da napuste igru zbog pet faulova. Iz minuta u minut su smanjivali razliku . Utakmicu su uveli u neizvestan tok , ali ipak su igrači Feniksa izdražali pritisak i uspeli da pobede u ovom meču sa 83:78.

 

Generacija 2010. je dočekala ekipu KK „ Kadet“ iz Novog Sada. Na samom startu su igrači Feniksa su odličnom odbranom , u kojoj nisu gostima dozvolili četiri minuta da poentiraju , napravili razliku od 15:7. Sa takvom igrom su nastavili i u drugom delu, odličnom odbranom i sigurnim napadom su povećali prednost na 33:13. U nastavku je i ekipa gostiju pojačala igru u odbrani pa su se koševi teško postizali . Feniks je održavao prednost koja je na kraju ovog perioda iznosila 40:20. Feniks je u poslednjem periodu rutinski priveo utakmici kraju i zasluženo slavio pobedu sa 53:28.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad