Yunet
 

Sport

Bačkopalančani juniorski prvaci Evrope - zlato za Dunju, Dinu i Strahinju

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 27. jun 2022. • 00:00 •

Bačkopalančani juniorski prvaci Evrope - zlato za Dunju, Dinu i Strahinju

Ceremonijom primopredaje zastave Evropske kajakaške asocijacije svečano je zatvoren ovogodišnji Šampionat Evrope za juniore i mlađe seniore.

Dva zlata i dva srebra, bilans je učinka srpskih reprezentativaca na Prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore 2022. koje je od 23. do 26. juna održano u sportskoj oazi srpske prestonice Adi Ciganliji. Naš tim je u ukupnom poretku sa četiri medalje zauzeo šesto mesto od ukupno 33 zemlje koje su učestvovale na Prvenstvu.

Bačkopalančanke Dunja Stanojev i Dina Bacelj, članice KKK „Tarkett“ postale su Evropske juniorske šampionke u disciplini K-2 na 500 metara. One su ovu deonicu izveslale u vremenu 1:45:351.

U konkurenciji mlađih seniora, srpski četverac na 500 metara u sastavu Stefan Vrdoljak, Nikola Kovačević, Luka Stojkov i Branko Lagundžić osvojio je srebrnu medalju!

Zlatnu medalju za Srbiju herojskim veslanjem Savskim jezerom Dunja Stanojev je osvojila u disciplini K1-200 vremenom 41.740.

U disciplini K1-200metara juniori mladi srpski kajakaš Strahinja Dragosavljević poput strele izveslao je finalnu trku i vremenom 35.602 srpskoj selekciji na Adi Ciganliji doneo četvrto odličje, drugo zlato!

 

Srbija se ponosi svojim mladim kajakašima, a posebno Bačka Palanka. Dva zlata i jedno srebro osvojili su bačkopalančani: Dunja Stanojev, Dina Bacelj i Strahinja Dragosavljević – članovi KKK „Tarkett“.

„Srbija ima mladost za ponos, za pamćenje, za radost, za istoriju!“ Kajakaški savez Srbije

Izvor i foto: KSS

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad