Yunet
 

Servisne informacije

Promenljivo, ali toplo vreme u junu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 30. maj 2022. • 00:00 •

Promenljivo, ali toplo vreme u junu

Tokom prvih sedam dana juna očekuje promenljivo, ali toplije vreme za ovo doba godine sa ređom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u popodnevnim satima. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka (od 21 do 24). Oko 06. juna postojaće uslovi za pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i intenzivnijim padavinama. Jutarnja temperatura vazduha biće u intervalu od 15 do 19, a najviša dnevna od 26 do 31 stepen.
U periodu od 08. do 13. juna prognozira se promenljivo, nestabilno i malo toplije vreme za ovo doba godine sa češćom pojavom kiše mestimično ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i to uglavnom u drugoj polovini dana. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 19 do 21). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 14 do 17, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 24 do 27. Intenzivnije padavine se očekuju oko 09. i 12.06.

Do kraja juna ima izgleda da će se održavati malo toplije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 20 do 24). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 13 do 17, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 25 do 28; oko 20, 27. i 30 juna do 31. Prolazna naoblačenja sa kišom mestimično, lokalnim pljuskovima i grmljavinom se predviđaju oko 17, 21, 22, 24, 27. i 28. juna, kada su moguće i vremenske nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i intenzivnim padavinama.
Prognozirana količina padavina biće ispod višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 35 mm na severu do 55 mm na jugozapadu Vojvodine.

 

Izvor: RTV

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad