Yunet
 

Politika

Održana 46. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 10. april 2024. • 00:00 •

Održana 46. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka

Pred odbornicima Skupštine opštine Bačka Palanka na danas održanoj 46. sednici našlo se 16. tačaka dnevnog reda.

Na sednici Skupštine opštine doneta je odluka o usvajanju srednjoročnog plana opštine Bačka Palanka za period 2023. do 2025. godine.

Srednjoročni plan je osmišljen tako da definiše tri opšta cilja : unapređenje infrastrukture i zaštitu životne sredine , unapređenje društvenih delatnosti i razvoj ekonomije.

Jedna od bitnih tačaka na današnjoj 46. sednici SO bilo je i rešenje o razrešenju direktora ustanove Centra za socijalni rad opštine Bačka Palanka, kao i rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora te ustanove.

Na sednici Skupštine, odbornici su doneli odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana za upravljanje migracijama na teritoriji opštine Bačka Palanka za period od 2024. do 2028. godine.

Odbornici SO su , između ostalog , doneli odluku o boravišnoj taksi za boravak u ugostiteljskom objektu za smeštaj na teritoriji opštine Bačka Palanka. Utvrđeno je da se boravišna taksa plaća za svaki dan boravka u ugostiteljskom objektu za smeštaj i iznosi 100,00 dinara.

Kao dopuna dnevnog reda 46. sednice SO bila je tačka koja se odnosila Odluku o naknadama i nagradama za rad odbornika Skupštine opštine, članova Opštinskog veća i članova radnih tela organa Opštine. Ovom odlukom članovi radnih tela koji su na stalnom radu u organima opštine, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Skupština opštine Bačka Palanka ne ostvaruju pravo na nagradu ako se sednice radnih tela održavaju u toku radnog vremena. Razlog za donošenje ove odluke je racionalnije korišćenje budžetskih sredstava za svrhu isplate nagrade za rad radnim telima organa Opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena