Yunet
 

Kultura

Filmske projekcije od 27. do 30. oktobra

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 25. oktobar 2022. • 00:00 •

Filmske projekcije od 27. do 30. oktobra

U Muzeju grada od 27. do 30. oktobra u terminu od 19.00 časova biće prikazan animirani film „Princeza i zmaj“ sinhronizovan na srpski jezik.

Sadržaj:
Na proslavi svog sedmog rođendana mala princeza Sofija luta kroz tajne odaje dvorca ipronalazi čarobnu knjigu koja je vodi u čudesnu zemlju. U tom svetu punom zmajeva, živopisnih stvornjenja i gnoma, Sofija započinje svoju uzbudljivu pustolovinu da nađe ogledalo kojim može da se poveže sa svojim prijateljimau dalekoj zemlji. U toj avanturi saznaje da i u njenom dvorcu postoji tajno ogledalo pomoću kojeg može da se poveže sa svojom majkom koja je napustila kralja Alistera dok je ona bila još beba. Vraća se kući sa svojim najboljim prijateljem zmajem i saznaje da je ogledalo sakrio pokvareni savetnik kralja Alistera. Sofija i zmaj zajedno kreću u potragu za čarobnim ogledalom, pronalaze majku i proteraju zlog savetnika sa dvora.

U Muzeju grada od 27. do 30. oktobra u terminu od 21.00 čas biće prikazan film „Ne igraj na Engleze“ u režiji Slobodana Pešića i scenariju Vladimira Đurđevića.

Sadržaj:
Bule, Piksi i Paun su dugogodišnji prijatelji koji žive u Beogradu. Iako veoma različitih karaktera, imaju zajedničku strast-klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovoga puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac.

Cena ulaznice 250 dinara.

Zbog rekonstrukcije zgrade Gradskog bioskopa, filmovi iz bioskopskog repertoara prikazuju se u donjoj sali Kulturnog centra u Gradskom muzeju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena