Yunet
 

Kultura

Film „Povezivanje tačkica“ 15. oktobra u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 11. oktobar 2022. • 00:00 •

Film „Povezivanje tačkica“ 15. oktobra u Bačkoj Palanci

Nagrađivani dokumentarni film „Povezivanje tačkica“, koji govori o problemima mentalnog zdravlja iz ugla mladih, biće prikazan u subotu 15. oktobra u 17 časova uMuzeju grada Bačka Palanka. Projekciju ovogfilma, prvog dokumentarnog filmate vrste koji prenosi glasove mladih iz celog sveta, svojim sugrađanima donosi Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade.

U vreme kada se mladi suočavaju sa povišenom uznemirenošću i problemima u koncentraciji, važno je više nego ikad da se zaustavimo i saslušamo. Ovaj intiman i iskren film višestruko nagrađivanespisateljice, rediteljke i producentkinje Naomi Vajs,rasvetljava pomenutu krizu, a uz to otkriva i inspirativne načine na koje možemo pomeriti granice i preduzeti nešto.

Misija filma ,,Povezivanje tačkica” je da podstakne razgovor o mentalnom zdravlju mladih u celom svetu i razotkrije šta mi kao društvo možemo da uradimo da preokrenemo ovaj trend, dok ujedno stvaramo svest, podstičemo promene i, što je najvažnije, nudimo mladima šansu da se njihov glas čuje. Upravo iz tog razloga Omladinska prestonica Evrope/OPENS, u saradnji sa UNICEF-om organizuje projekciju ovog filma u okviru FEP-ovog programa za mlade, čija je projekcija prethodno odložena na Festivalu iza nas.

Nakon projekcije filma biće održana diskusija vođena od strane facilitatorki OPENS-a. Cilj diskusije po završetku projekcije filma jeste da udruži gledaoce u razgovoru i razmišljanju, da ih podstakne da se uključe i spram svojih mogućnosti pruže podršku mentalnom zdravlju i psihosocijalnom blagostanju mladih.

FEP poziva sve mlade, a posebno srednjoškolce da zajedno sa nama pogledaju ovaj važan film. Ulaz na projekciju je besplatan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad