Yunet
 

Izbori

RIK: Izbori protiču u redu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 3. april 2022. • 00:00 •

RIK: Izbori protiču u redu

Republička izborna komisija održala je Drugu redovnu konferenciju za medije 3. aprila 2022. godine, u 11.05 časova, na kojoj su izneti podaci o izlaznosti birača do 10.00 časova.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku dr Miladin Kovačević naveo je da je do 10.00 časova u Republici Srbiji glasalo 9.59 odsto birača. U Beogradskom regionu glasalo je 8.53 odsto, u regionu Vojvodine 12.32 odsto birača, dok je u regionu Šumadije i Zapadne Srbije glasalo 8.02 odsto, a u regionu Južne i Istočne Srbije 9.15 odsto birača. Kovačević je ukazao da ovi rezultati ne pokrivaju izlaznost birača sa AP Kosovo i Metohija.

Predsednik Komisije Vladimir Dimitrijević posebno je istakao dva mesta na kojima je zabeležena visoka izlaznost, Karavukovo, gde je izašlo 24.8 odsto birača i Sivac, gde glasalo 21.9 odsto birača, do 10.00 časova.

Dimitrijević je naveo i da su na svim biračkim mestima prisutni predstavnici svih lista, kao i posmatrači, kojih je ukupno akreditovano 5.218. Od toga je 4.618 domaćih posmatrača iz devet udruženja i 531 strani posmatrač iz 23 strane organizacije, udruženja ili predstavnika stranih država, koji su akreditovani za praćenje rada svih organa za sprovođenje izbora, u svakoj fazi sprovođenja izbornog postupka.
Predsednik Komisije je naveo da izbori protiču u redu, da su rešeni problemi i na biračkom mestu 77 u Novom Pazaru, i da se tu glasanje odvija nesmetano.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad