Yunet
 

Društvo

Građevinski materijal vredan dva miliona dinara za četiri izbegličke porodice

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 12. april 2024. • 00:00 •

Građevinski materijal vredan dva miliona dinara za četiri izbegličke porodice

Četiri izbegličke porodice iz opštine Bačka Palanka dobili su građevinski materijal vredan dva miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja, kroz adaptaciju ili popravku porodičnih kuća. Ugovore im je uručio predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, a sredstva za nabavku građevinskog materijala su obezbeđena u saradnji opštine sa Komesarijatom za izbeglice. Ugovore su potpisali Milutin Lazendić, Verica Bajić, Dejan Janković iz Paraga, i Slađana Končar iz Mladenova.

Šušnica je istakao da je na teritoriji opštine Bačka Palanka u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice u okviru Regionalnog stambenog programa za izbegla i raseljena lica do sada obezbeđeno 42 domaćinstva, 23 paketa građevinskog materijala, osam montažnih kuća i 20 stambenih jedinica.

– Pored današnjih ugovora, vrednih dva miliona dinara u toku je dodela tri seoska domaćinstva sa okućnicom, vredna 1,7 miliona dinara, tri paketa građevinskog materijala do 800 hiljada dinara. Uz to, dodeljena su tri seoska domaćinstva u vrednosti od 1,7 miliona dinara i tri mala granta do 250.000 dinara za njihovu adaptaciju. Takođe, dodeljena su i dva paketa građevinskog materijala do 600 hiljada dinara, kao i osam paketa pomoći izbeglim licima koja imaju svoju nekretninu – rekao je Šušnica.

On je istakao da je opština Bačka Palanka zajedno sa Vladom Republike Srbije i Komesarijatom za izbeglice posvećena rešavanju stambenog pitanja izbeglih lica.

– Usvojen je Lokalni akcioni plan za upravljanje migracijama na teritoriji opštine Bačka Palanka. Procenjeno je da će za period od 2024. do 2028. godine biti potrebno oko 20,7 miliona dinara za ove namene. Opština Bačka Palanka je spremna da učestvuje u sufinansiranju projekata definisanih Lokalnim akcionim planom. Mi smo posvećeni unapređenju kvaliteta života stanovnika naše opštine – rekao je Šušnica.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena