Yunet
 

Društvo

Povodom Svetskog dana Roma Šušnica uručio poklone učenicima romske nacionalnosti

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. april 2024. • 00:00 •

Povodom Svetskog dana Roma Šušnica uručio poklone učenicima romske nacionalnosti

– Za stipendriranje učenika izdvaja se 495.000 dinara, a dodatnih 124.000 dinara izdvojeno je za studentske stipendije, što omogućava studentima da nastave svoje visokoškolsko obrazovanje bez finansijskih prepreka. Osim toga, prošle godine je dodeljeno 250 kompleta školskog pribora, za šta je izdvojeno 340 hiljada dinara – rekao je Šušnica.

On ističe da opština posvećeno i predano radi na unapređenju položaja romske nacionalne manjine i svih stanovnika Bačke Palanke i naseljenih mesta.

– Kad je u pitanju romska nacionalna manjina, pre tri godine sprovedena je javna rasprava i usvojen Lokalni akcioni plan za Rome u Opštini Bačka Palanka za period 2021-2025. godine. Budžetom za 2024. godinu predviđeno je 2,5 miliona dinara za podršku pripadnicima romske nacionalne manjine. Za unapređenje položaja u oblasti stanovanja 500 hiljada, a za socijalnu inkluzija implementacijom Lokalnog akcionog plana za Rome dva miliona dinara – istakao je Šušnica, i dodao: – Više od 10 godina realizujemo investicije koje doprinose boljem i kvalitetnijem životu svih naših stanovnika. Asfaltiramo puteve, gradimo i rekonstruišemo vrtiće, rekonstruišemo škole, gradimo fiskulturne sale, dečija igrališta, sportske terene, rekonstruišemo i gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Pre nekoliko dana smo u saradnji sa Privrednom komorom Srbije otvorili Kancelariju i šalter za privredu i preduzetnike, a u toku je realizacija nekoliko velikih investicija. Uređujemo pešačku zonu i gradimo dnevni boravak za decu s posebnim potrebama – zaključio je Šušnica.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena