Yunet
 

Društvo

Sa sednice Opštinskog veća: Povećan broj maloletnika koji su počinili krivična dela

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 3. april 2024. • 00:00 •

Sa sednice Opštinskog veća: Povećan broj maloletnika koji su počinili krivična dela

Danas je održana 180. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka. Članovi veća razmatrali su 14 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog članovi veća su utvrdili Predlog odluke o usvajanju srednjoročnog plana opštine Bačka Palanka za period od 2023. do 2025. godine.

Na sednici veća podnet je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Centra za socijalni rad opštine Bačka Palanka za 2023. godinu. Direktorica Branka Dujović izjavila je da se broj aktivnih korisnika usluga Centra drastično povećao u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, prema iznetim statističkim podacima o broju prekršaja i prestupa u ponašanju maloletnika, primećeno je da je povećan broj maloletnika koji su počinili krivična dela.

Na 180. sednici veća utvrđen je Predlog odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za upravljanje migracijama na teritoriji opštine Bačka Palanka za period 2024-2028. godine, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća ,,Komunalprojekt“ za ovu godinu, Izveštaj o radu Javnog preduzeća „Standard“, izveštaja o radu i Finansijskog izveštaja Gerontološkog centra Bačka Palanka za 2023. godinu koji su upućeni Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje usvajanje i razmatranje.

Donet je i Program za rad Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena