Yunet
 

Društvo

Predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ i tribina za mlade u okviru kampanje „Na maturu bez automobila“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 29. mart 2024. • 00:00 •

Predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ i tribina za mlade u okviru kampanje „Na maturu bez automobila“

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka je u sredu 27. marta 2024. godine ugostio predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja i tom prilikom je u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci realizovana edukativna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za učenike prvih razreda, a u Srednjoj stručnoj školi „Dr Radivoj Uvalić“ Bačka Palanka održana je tribina za mlade u okviru kampanje „Na maturu bez automobila“, čija je ovogodišnja poruka „Na putu do nule ne turiraj – maturiraj!“.

Edukativnom predstavom „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, „Pažljivko“ je sa svojim drugarom Stevicom, družeći se sa učenicima prvih razreda prošao kroz situacije sa kojima se deca mogu susresti na putu od kuće do škole i upoznao ih sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju. Kroz predstavu predstavljeni su najtipičniji primeri na koje mališani nailaze na putu od kuće do škole, kao pešaci, putnici ili biciklisti. Poruka je da sva deca budu bezbedna kako na putu od kuće do škole tako i u svakodnevnim situacijama.

Na tribini za mlade u okviru kampanje „Na maturu bez automobila“, maturanti su imali priliku da, pored izlaganja predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja, u okviru kojeg je mladima ukazano na stanje bezbednosti mladih u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja, čuju i ličnu priču Milana Srdića, osobe koja je preživela saobraćajnu nezgodu usled koje je zadobila teške telesne povrede i trajni invaliditet. U okviru ovih aktivnosti uključena je i vežba sa tzv. „pijanim naočarima“, koja za cilj ima da mladima ukaže na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju.

Agencija za bezbednost saobraćaja je za ovu priliku obezbedila prigodne poklone u vidu promotivno-edukativnih materijala, čija je osnovna uloga povećanje vidljivosti i bezbednosti kako dece i mladih, tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

 

Izvor i foto: Opština Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena