Yunet
 

Društvo

Obeležen vek postojanja Crvenog krsta Bačka Palanka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 28. mart 2024. • 00:00 •

Obeležen vek postojanja Crvenog krsta Bačka Palanka

Sinoć je u Svečanoj sali Muzeja grada održana Svečana akademija povodom stogodišnjice postojanja Crvenog krsta Bačka Palanka.

Na Svečanoj akademiji, koja je okupila brojne zvanice iz političkog, društvenog i humanitarnog života, istaknuto je koliko je Crveni krst Bačka Palanka bio važan stub podrške zajednici kroz sve ove godine. Kroz različite programe i akcije, organizacija je pružala pomoć najugroženijima, bila podrška u vanrednim situacijama i promovisala humanost kao temeljnu vrednost društva.

Prema rečima generalnog sekretara Crvenog krsta Srbije Ljubomira Miladinovića, obeležavanjem ovog značajnog jubileja, 27. marta Bačka Palanka je postala glavni grad humanosti u Srbiji.

Predstavnici Crvenog krsta Vojvodine istakli su da će nakon ovog jubileja Crveni krst Bačka Palanka nastaviti sa svojim nesebičnim radom i dalje, te da su spremni da zajednički odgovore na sve izazove koji se budu pojavili.

Na ceremoniji je predstavljena knjiga o veku postojanja Crvenog krsta Bačke Palanke, autora Leonarda Nemeta „Svako vreme može biti vreme dobrote“.

Na svečanoj akademiji upriličenoj povodom obeležavanja sto godina postojanja Crvenog krsta Bačka Palanka prisustvovao je Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Crveni krst Bačka Palanka ponosno je istakao svoju predanost principima humanosti i solidarnosti, obećavajući da će nastaviti da pruža podršku i pomoć onima kojima je to najpotrebnije u zajednici.

Poruka koja je odjeknula salom bila je jasna – solidarnost, humanost i briga o drugima su vrednosti koje treba negovati i prenositi na buduće generacije.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena