Yunet
 

Društvo

Učenici OŠ „Vuk Karadžić” uživali u času čitanja poezije

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 4. mart 2024. • 00:00 •

Učenici OŠ „Vuk Karadžić” uživali u času čitanja poezije

U okviru akcije “Čitajmo glasno”, Društvo školskih bibliotekara Srbije sedmi put je organizovalo zajedničko glasno čitanje književnih dela po izboru. Povodom Nacionalnog dana knjige, akcija je sprovedena 28. februara 2024. godine u 11:55, kao simbolično upozorenje da je krajnje vreme da se više posvetimo čitanju knjiga.

Ove školske godine, u biblioteci škole “Vuk Karadžić”, održan je čas čitanja poezije sa učenicima I3 razreda. Druženje je počelo razgovorom o znamenitim pesnicima, a posebno smo se upoznali sa stvaralaštvom Jovana Jovanovića Zmaja, koji je pisao najemotivnije pesme o porodičnoj ljubavi i sreći, ali i o svojoj patnji i tuzi zbog tragične sudbine svoje porodice. Pojedini detalji iz njegovog života pomogli su učenicima da shvate kako je pesnik pronalazio inspiraciju za pisanje pesama za decu sa toliko ljubavi.

Učenici koji su tek naučili slova ćirilice rado su pokazali šta znaju, pa su recitovali i čitali svima dobro poznate pesme za decu Jovana Jovanovića Zmaja. Prisetili su se uz koje pesmice su ih roditelji, bake i deke uspavljivali, cupkali na kolenu i učili prve reči.

 

Izvor i foto: OŠ “Vuk Karadžić” Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena