Yunet
 

Društvo

Predavanje o bezbednosti dece na internetu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 20. mart 2023. • 00:00 •

Predavanje o bezbednosti dece na internetu

U Centru za lični razvoj „Play Mind“ u Bačkoj Palanci održano je predavanje o bezbednosti dece na internetu. Predavanje je održao Igor Jurić , direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Šta se podrazumeva pod rizičnim ponašanjem na internetu? Ko je žrtva, a ko nasilnik u virtuelnom prostoru? Ko su internet predatori? Da li su društvene mreže bezbedne po našu decu? Dobri i loši primeri ponašanja na internetu? Kada detetu kupiti prvi telefon? Kako se opasnost može sprečiti? Koja su rešenja? Šta ako je dete žrtva proganjanja na internetu? Da li postoji zavisnost od video igrica? Šta je digitalna reputacija? Zašto je mladima bitan virtuelni svet? Kome da se obratimo za pomoć? Zašto je komunikacija roditelj – dete bitna?

„Odgovore na ova pitanja kao i mnoga druga smo dobili na predavanju koje je održano u Centru za lični razvoj u Bačkoj Palanci. Mnogo korisnih saveta, licnih iskustva i emocija je preneo nasim sugrađanima u okviru predavanja „bezbednost dece na internetu“. Saradnja Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Play Mind centra se nastavlja i očekuje nas još predavanja, radionica i zajedničke borbe za bolje uslove i bezbednost naše dece“, izjavila je vlasnica Centra „Play Mind“ Miljana Rađenović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad