Yunet
 

Društvo

„Pažljivkova smotra“ stigla u Bački Maglić

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 16. mart 2023. • 00:00 •

 „Pažljivkova smotra“ stigla u Bački Maglić

U cilju podizanja bezbednosti saobraćaja, a posebno dece i pešaka, danas je održana „Pažljivkova smotra“ u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Bačkom Magliću. U pitanju je projekat koji je namenjen deci, a koji realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa 71 lokalnom samoupravom.

Na takmičenju koje je održano danas u OŠ „Žarko Zrenjanin“ učestvovala su deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda iz Bačkog Maglića, Kulpina, Gložana i Bačkog Petrovca.

Projekat „Pažljivkova smotra“ je osmišljen kao vid obrazovno-zabavnog karaktera gde su deca predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda kroz takmičenje iz poznavanja bezbednosti saobraćaja pokazala koliko su savladala osnovna pravila kao najmlađi učesnici saobraćaja.

Rezultati takmičenja Pažljivkove smotre u Bačkom Magliću su sledeći: u kategoriji prvih i drugih razreda prvo mesto osvojili su učenici iz Bačkog Petrovca, dok je prvo mesto iz kategorije predškolaca pripalo predškolcima iz Kulpina.

Cilj projekta „Pažljivkova smotra“ je da se deca upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saboraćaju, unapređenja svesti i ponašanja dece u saobraćaju kao i doprinosa smanjenju rizika od mogućih povreda. Rezultati ovog projekta pokazuju da deca dosta toga nauče i postanu oprezniji prilikom učešća u saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena