Yunet
 

Društvo

Prijava za penzionerske kartice od 15. marta

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. mart 2023. • 00:00 •

Prijava za penzionerske kartice od 15. marta

Vlada Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti, piše RTS.

Naime, ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će prijave penzionera zainteresovanih za penzionerske kartice početi 15. marta i dodao da na nju ima pravo 1,65 miliona građana.

– Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu. Počev od 15. marta 2023. godine, preko ovog portala, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na jednostavan način moći ćete da podnosete zahtev za Penzionersku karticu – navodi se na Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i dodaje:

– Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard.

Podsetimo, korišćenje “penzionerskih kartica” biće omogućeno penzionerima od 1. oktobra, a zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa.

 

Kurir.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena