Yunet
 

Društvo

Predsednik opštine čestitao Svetski dan civilne zaštite

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 1. mart 2023. • 00:00 •

Predsednik opštine čestitao Svetski dan civilne zaštite

Svim pripadnicima sistema civilne zaštite na teritoriji opštine Bačka Palanka upućujem najiskrenije čestitke u povodu 1. marta – Svetskog dana civilne zaštite.

Veoma je važno da imamo razvijen sistem civilne zaštite, budući da živimo u nestabilnim vremenima u kojima će angažovanje civilne zaštite biti sve veće. Često se dešavaju nepogode poput poplava i zemljotresa, a i požari su, nažalost, veoma česti. Prirodne katastrofe i okolnosti koje ne možemo da predvidimo nalažu nam intenzivan rad na jačanju službi koje bi radile na spasavanju stanovništva i imovine.

Pandemija korona virusa 2020. godine je još jedan dokaz da živimo u nestabilnim vremenima i jasno je da postoji potreba za izgradnjom efikasnog sistema civilne zaštite. Svesni smo kao društvo potrebe ulaganja u civilnu zaštitu, jer je njen značaj veliki, ali je bitno i da preventivno delujemo.

Opština Bačka Palanka će nastojati, kao što je to i činila i do sada, da preduzima sve potrebne aktivnosti na jačanju i osnaživanju sistema civilne zaštite na svojoj teritoriji i da u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i drugim organima i organizacijama uspostavi pravovremen i efikasan odgovor na sve izazove i rizike.

Želja nam je da svi zajedno radimo na izgradnji još efikasnijeg sistema civilne zaštite i u tom smislu damo svoj doprinos za njegovo adekvatno funkcionisanje, odnosno pravovremeno reagovanje ukoliko se za to ukaže potreba.

 

Predsednik Opštine Bačka Palanka i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bačka Palanka

Branislav Šušnica

 

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena